Ajax verliest met 6-0 van aartsrivaal Feyenoord in de Nederlandse Eredivisie

De turbulente campagne van Goedkope Ajax voetbalshirts bereikte een ongekend dieptepunt met een vernederende 6-0 nederlaag tegen aartsrivaal Feyenoord in de Eredivisie. Dit duizelingwekkende verlies markeerde de allereerste competitienederlaag van Ajax met zo’n ruime marge, en onderstreepte de diepte van hun worstelingen dit seizoen.

In een wedstrijd die werd gekenmerkt door de dominantie van Feyenoord ontketende de regerend landskampioen een meedogenloze aanval, waarbij maar liefst dertig schoten werden geteld vergeleken met de eenzame poging van Ajax. De Nederlandse ‘Klassieker’ was getuige van de klinische efficiĆ«ntie van Feyenoord toen ze in elke helft drie doelpunten scoorden, waarmee ze een klinkende overwinning veiligstelden die in de annalen van de Nederlandse voetbalgeschiedenis zal worden gegrift.

Door de nederlaag blijft Ajax op de zesde plaats wegkwijnen, met maar liefst vijftien punten achterstand op de drie beste teams, waardoor hun hoop op een felbegeerde plek in de Champions League definitief teniet wordt gedaan, met nog maar vijf wedstrijden te gaan in het seizoen. Een dergelijke tegenslag staat in schril contrast met het legendarische verleden en de illustere reputatie van Ajax in het Europese voetbal, waardoor fans ontmoedigd raken en het management op zoek gaat naar oplossingen.

Feyenoords dynamische duo Igor Paixao en Yankuba Minteh leidde de aanval en wist elk twee keer de achterkant van het net te vinden. Minteh’s snelle reactie op Paixao’s opener in de 34e minuut zette de toon voor de dominantie van Feyenoord. Naast de ellende van Ajax Kinder Voetbalshirts maakte centrale verdediger David Hancko de ellende nog groter, waardoor de thuisploeg nog voor rust op een onaantastbare voorsprong kwam.

De tweede helft bleek een even nachtmerrie voor Ajax, toen de Gambiaanse aanvaller Minteh, Quinten Timber en Paixao binnen tien minuten toesloegen, waardoor de viervoudig Europees kampioen wankelde en verstoken bleef van antwoorden. De afwezigheid van belangrijke middenvelder Jordan Henderson verergerde de situatie van Ajax alleen maar, waardoor hun kwetsbaarheid tegenover het welig tierende Feyenoord-team werd blootgelegd.

VoetbalOnline Shop

Ajax Kinder Voetbal Jersey

Ondanks de totale dominantie van Feyenoord werd hen een zevende doelpunt ontzegd vanwege buitenspel, waardoor Ajax verdere vernedering werd bespaard. Niettemin geldt hun overwinning met zes doelpunten als een recordwinst op hun bittere rivalen, waarmee ze hun eerdere hoogtepunt van een 9-4 overwinning in 1964 overschaduwen.

De ellende van Ajax strekt zich uit tot buiten het voetbalveld, aangezien ze hun slechtste start ooit van een Nederlands topseizoen doormaakten en even naar de voet van de tafel kelderden. De frustratie van de fans bereikte een kookpunt, culminerend in ongeregeldheden tijdens de 4-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord voetbalshirt in september.

Naast de ellende voor de club doemde het schrikbeeld van controverse op met de schorsing van voorzitter Alex Kroes op verdenking van handel met voorkennis, waardoor de problemen buiten het veld voor Ajax nog groter werden en het gevoel van onrust dat de legendarische club overspoelde, nog groter werd.

In de nasleep van deze verpletterende nederlaag bevindt Ajax zich op een kruispunt, waar het worstelt met middelmatigheid op het veld en met onrust buiten het veld. De wederopbouw zal ongetwijfeld een gigantische taak zijn, die een uitgebreide herziening van het personeel, de tactiek en misschien zelfs het institutionele kader van de club vereist. Alleen de tijd zal leren of Ajax uit de as van dit rampzalige seizoen kan herrijzen en zijn rechtmatige plaats binnen de Europese voetbalelite kan heroveren.