Oostenrijk gaat als eerste in zijn groep door naar de achtste finales

Oostenrijk wint groep en bereikt laatste 16

In de tweede groepswedstrijd van de Europa Cup speelde het Franse team tegen het Nederlandse team. Die wedstrijd was een zeer moeilijke wedstrijd en de eindstand was een gelijkspel het Nederlandse team leidde indirect tot de nederlaag van de groepsfase. Oostenrijk eindigde op de eerste plaats in de groepsfase, Frankrijk Euro 2024 Voetbalshirts op de tweede plaats en Nederland op de derde plaats. Deze eindrangschikking overtrof ieders verwachtingen.

Van Oostenrijk kan worden gezegd dat het een donker paard is in de groepsfase. Het land wist de groepsfase te verlaten en ging de knock-outronde van de top 16 van de Europa Cup binnen met de eerste plaats in de groep.

In de drie groepswedstrijden won Oostenrijk dit keer twee wedstrijden en verloor slechts één wedstrijd, vooral in de laatste wedstrijd tegen Nederland. Het Oostenrijkse team liet zien hoe vastberaden ze zijn om de laatste zestien te bereiken.

In de eerste helft van de wedstrijd kwam Oostenrijk met een eigen doelpunt in de eerste 6 minuten op voorsprong. Hoewel het Nederland Euro 2024 Voetbalshirts team in de eerste helft zocht naar kansen om te scoren, slaagde het er nog steeds niet in om te scoren. De stand in de eerste helft was daardoor 1-0, waarbij Oostenrijk op voorsprong kwam.

Nederland Voetbalshirts kinder

Na de rust, binnen de eerste 3 minuten van de wedstrijd, greep het Nederlandse team de kans om te scoren. Cody Gakpo maakte een heel mooi doelpunt en maakte met succes de stand gelijk.

Maar Oostenrijk draaide de situatie in de 59e minuut weer om toen Romano Schmid met een kopbal het doelpunt scoorde. Er klonk luid gejuich op het veld, maar het was nog niet voorbij. In de 75e minuut scoorde Oranje van dichtbij Het volleyschot redde de situatie opnieuw. Deze omkering zorgde ervoor dat fans aan beide kanten erg opgewonden raakten. Uiteindelijk scoorde de Oostenrijkse speler Sabitzer aan het einde van de wedstrijd eindelijk een belangrijk doelpunt, dat de uitslag van de wedstrijd besliste. Totdat het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk, was de stand tussen Oostenrijk en Nederland Voetbalshirts kinder 3-2.

Dit was een zeer spannende wedstrijd. Oostenrijk toonde volledig zijn wens om als eerste in de groep aan de ronde van 16 deel te nemen. Het zal steeds moeilijker worden in de volgende knock-outwedstrijden Voer eliminatierondes uit.

Spelstatistieken

Oostenrijk: 47% balbezit, 2 scoringskansen, 9 schoten, 2 hoekschoppen, 16 fouten, 24 tackles, 3 gele kaarten, 1 gemist schot, 3 geblokkeerde schoten, 5 schoten binnen het strafschopgebied, 4 schoten buiten het strafschopgebied, 1 buitenspel, 8 onderscheppingen, 14 spelingen, 0 reddingen

Nederland: 53% balbezit, 3 scoringskansen, 11 schoten, 5 hoekschoppen, 10 overtredingen, 18 tackles, 0 gele kaarten, 6 gemiste schoten, 3 geblokkeerde schoten, 9 schoten binnen het strafschopgebied, 2 schoten buiten het strafschopgebied, 1 buitenspel, 4 onderscheppingen, 5 spelingen, 3 reddingen

Voetbalshirts van de wedstrijd koop je in de VoetbalOnline Shop!